********** Yoshinori Ishii Executive chef of Japanese restaurant UMU in London ******************

------------------ 英国の日本料理店 UMU 総料理長 石井義典 のつれづれなる話 ------------



Sunday, 2 February 2014

Fish Fish Fish! 北大西洋の魚たち


Almost 2 years have passed since I began dealing personally and directly with domestic fishermen, and over the course, we have built a great relationship to an extent that, time to time, they would send me rare fish that are accidently caught to give me enchanting surprises.













Finding a joy in encountering new delicious fish, having a laugh at funny looking ones, and being amazed by the fish’s completely unfamiliar taste despite its similarity in looks to those found in the Pacific Ocean near Japan; these occasional gifts brings amusements and excitements to me and the team between our hectic days at work. Moreover, I feel most delighted that our discoveries of new fish and its characters enable us to bring better experience to guests.

On the other hand, those fish much alike to or of the family of gadid that are often seen on fishing boats, though diverse preparations have been tried, are yet to be perfected for us to present to the guests. One by one, I wish to overcome this new challenge.
I am always thankful for the blessings of the sea and the fishermen who courageously continue to challenge unpredictable nature of the sea.





国内の漁師さんと直接取引をするようになってから、2年が経とうとしていますがその間に素敵な人間関係が生まれ、珍しい魚が釣り上げられたり網に入ったりした時、私を喜ばせようと送ってくれるようになりました。新たな美味しい魚を見つけて喜んだり、滑稽な魚の姿でスタッフの間でふざけあったり、太平洋の魚とほとんど同じ形でも全く違う味で驚いたりと、みんなの楽しみになって、またそれがお客様に喜んでいただくことにつながり、嬉しい限りです。
 ボートの上でいつも見ている鱈のような魚を、いろいろなアレンジを加えて料理してみても、まだお店で使う料理に仕上げることが出来ない魚がいるのはちょっぴり寂しいのですが、一つ一つクリアーしてゆきたいと思います。
 海の恵と、悪天候の中海に出てくれる漁師さんにいつでも感謝感謝です。

1 comment:

  1. 驚く程色々な魚がいるのですね!
    漁師さんとの素敵な関係から素敵なお料理が生まれればすごーく素敵ですね!!!
    サイラー欣子

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