Until
now, an importation of foreign
meat was nonexistent, due to strict regulations casted upon based on EU
standards, including on Japanese ingredients. However, an importation of Japanese wagyu beef was just made available,
and since the
preparation period, as one of the Japanese culinary expart based in the
Britain, had myself
involved in the project upon requests from several organisations. Consequently,
the Japanese wagyu beef finally came on to our menu at UMU, and the feedbacks
have been more than satisfactory so far.
A
short while back, a press release event was held at the residence of Japanese Ambassador, also
served as an introductory party to domestic culinary professionals. Chefs from the MARC company had teamed up with the resident
chef to prepare a menu to
match the remarkable occasion. Presitigious steak cooked just right by
the resident chef, carpaccio by the company's French restaurant "Greeenhouse" team, a roast
beef by chefs from the members'
club “Morton's” and beef tataki prepared by
the UMU team including myself; the event concluded with great outcomes.
The
obstacless that have to
be cleared in order to create stable demands for the Japanese wagyu are still piling up; red meat
serving as the mainstream within
Europe culture, marking
distinction from foreign branded beefs, unstable thus
unreliable exportation
from the producers’ side,
and competitions between production districts, to name a few. Nonetheless, the ultimate hurdle
that matters to me the most, to create a rejoicing experience for guests, has
surely been cleared already.
いままで英国に日本から届く食材は厳しいEU規格により制限されており、精肉は一切ありませんでしたが、いよいよ日本国産の和牛が入荷するようになりました。その準備段階から幾つもの団体から依頼され、現地で日本料理をするものとして携わってきましたが、ようやくUMUでも常にメニューに載せられるようになり、ご好評を得ています.
先日、現地のプレスリリースと飲食関係者への紹介を兼ねて大使公邸でイベントがあり、当社の複数のレストランが大使公邸の料理人さんと共同で和牛料理を作ってきました。公邸料理人さんによるステーキ、フレンチレストラン“Green
house”によるカルパッチョ、会員制クラブ“Morton”によるローストビーフ、当店UMUによるタタキなど、大盛況のうちに終わりました。
ヨーロッパの赤身肉主流文化、他国のブランド牛との差別化、日本の生産者による不定期的な出荷、産地同士の競合など安定的に需要を生み出すためには乗り越えなければならないハードルはまだまだたくさんあると思いますが、私にとっては最も大切である“お客様に喜んでいただく”というハードルはすでにクリヤーしていることだけは間違いありません。
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